Дома > Вести > Вести од индустријата

Мерки на претпазливост при употреба на мултиметри (1)

2022-03-31

Мерки на претпазливост при употреба намултиметри(1)
1. Пред да го користите мултиметарот, прво треба да се изврши „механичко прилагодување на нулата“, односно кога нема електрична енергија за мерење, направете го покажувачот намултиметарукажуваат на позицијата на нулта напон или нулта струја.
2. Во процесот на користење намултиметар, не допирајте го со раце металниот дел од пенкалото за тестирање, што може да обезбеди точност на мерењето од една страна и лична безбедност од друга страна.
3. При мерење на одредено количество електрична енергија не можете да менувате брзини додека мерите, особено при мерење на висок напон или голема струја, треба да обрнете повеќе внимание. Во спротивно, мултиметарот ќе се оштети. Ако треба да ги менувате брзините, прво треба да ги исклучите пробните кабли, а потоа да одите на мерење откако ќе ги смените брзините.
4. Кога го користите мултиметарот, тој мора да биде поставен хоризонтално за да се избегнат грешки. Во исто време, внимавајте да избегнете влијание на надворешното магнетно поле на мултиметарот.
5. По намултиметарсе користи, прекинувачот за пренос треба да се постави на максималниот блок на наизменичен напон. Ако не се користи долго време, батеријата е внатре вомултиметартреба да се извади и за да се спречи батеријата да ги кородира другите уреди во мерачот.
Equipped With Test Pen Function Smart Multimeter
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept