Дома > Вести > Вести од индустријата

Широка примена на завртки за проширување

2023-08-31

Завртките за проширување генерално се однесуваат на метални завртки за проширување, исто така познати како сидрови завртки или сидра за ракави.

Завртката за проширување е фиксирана со користење на наклонот во облик на клин за да се промовира проширувањето за да се генерира триење и сила на стисокот за да се постигне ефектот на фиксирање.

Завртката е навојна на едниот крај и заострена на другиот крај. Однадвор завиткајте железен лим (некои се челични цевки), а на половината на цилиндарот од железен лим (челична цевка) има неколку исеченици. Ставете ги заедно во дупката направена на ѕидот, а потоа заклучете ја навртката. Навртката ја извлекува завртката и стеснувањето во цилиндерот од железен лим. , железниот цилиндар е развлечен отворен, па затоа е цврсто фиксиран на ѕидот, а генерално се користи за прицврстување на огради, тенди, клима уреди и слично на цемент, тули и други материјали.


Овде, ќе ја истражиме широката примена на завртките за проширување во различни индустрии и контексти.


1. Широка примена на завртките за проширување во градежната индустрија


Во градежната индустрија, експанзионите завртки се користат за прицврстување на градежните материјали заедно. Тие вообичаено се користат за држење на членовите на рамката, како столпчиња, на ѕидовите на темелите. Исто така, тие се користат за прицврстување на гипс ѕид и други облоги на столпчиња, како и системи на таванот. Тоа ја одразува мултифункционалната употреба на завртките за проширување.


Покрај тоа, завртките за проширување може да се користат за прицврстување на дрвото на бетон. На пример, ако градите палуба од бетонски двор, можете да користите завртки за проширување за да го прицврстите дрвото на бетонот без потреба од дополнителен хардвер. Без сомнение, тоа е навистина погодно.


2. Широка примена на завртките за проширување во Изработка на мебел


Завртките за проширување исто така често се користат во производството на мебел. На пример, тие се користат за прицврстување на нозете на маса или стол. Тие, исто така, може да се користат за прицврстување на хардвер, како фиоки и рачки, на мебел. Така, завртките за проширување можат да бидат помошни во нашиот секојдневен живот.


3. Широка примена на завртките за проширување во автомобилската индустрија


Автомобилската индустрија исто така користи завртки за проширување. Тие се користат за држење на различни делови од автомобилот заедно, вклучувајќи ги компонентите на каросеријата и компонентите на моторот. Завртките за проширување исто така се користат во производството на различни автомобилски компоненти како издувни системи и катализатори.


4. Широка примена на експанзионните завртки во електротехниката и водоводот


Проширувачките завртки се користат при поставување на електрични и водоводни системи. Тие се користат за прицврстување на цевководи, разводни кутии и други електрични тела на ѕидови и тавани. Во водоводните апликации, завртките за проширување се користат за прицврстување на цевки и фитинзи на ѕидните рамки.


Како заклучок, завртките за проширување имаат широк опсег на примена во различни индустрии. Тие се разновидни сврзувачки елементи кои можат да се користат во повеќе материјали. Со помош на завртки за проширување, градежништвото, мебелот, автомобилската, електричната и водоводната индустрија може да постигнат сигурни врски и мазни инсталации. Може да се види дека експанзионите завртки се навистина важни во некои области.


Патем, фиксацијата на завртките за проширување не е многу сигурна. Ако товарот има големи вибрации, може да се олабави, па затоа не се препорачува да се инсталираат тавански вентилатори и така натаму.

https://www.chinaluosi.com/?products_49/


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept